
آمریکا یکشنبه 8 دی ماه اعلام کرد از طریق عملیات هوایی به پنج پایگاه نیروهای «کتائب حزب الله» که زیر مجموعه حشدالعبی محسوب می شوند در عراق و سوریه حمله کرده که در جریان این حملات تاکنون 38 نفر شهید و بیش از 50 نفر نیز زخمی شدند.
بنابر اعلام پنتاگون سه نقطه از مراکز مورد حمله در عراق و دو مقر دیگر در سوریه واقع شده است. ایالات متحده همچنین اعلام کرده در این حمله زاغه های مهمات و مراکز نظارت و فرماندهی حشد الشعبی که در جهت حمله به نیرو های ائتلاف از آن ها استفاده می شده را مورد هدف قرار داده است. آمریکایی ها اعلام کرده-اند کتائب حزب الله مسئول پرتاب حدود ۳۰ راکت در ششم دی ماه به سوی اردوگاه نظامیان این کشور در نزدیکی کرکوک است.
هدف آمریکا از حمله به حشد الشعبی
برخی از کارشناسان و صاحب نظران بر این عقیده هستند که این حملات می تواند شروع دوره تاز تنش ها میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در داخل عراق باشد. از این جهت که هرچند نیرو های حشد الشعبی در عراق، ملی محسوب می شوند، ولی تحت حمایت و آموزش جمهوری اسلامی ایران هستند. «مایک پومپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده در همین راستا اعلام کرد: «ما در قبال اقدام های ایران که جان مردان و زنان آمریکایی را با خطر روبه رو می کند، بی تفاوت نخواهیم ماند». «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا هم طی سخنانی بیان کرد «حملات در عراق موفق بودند، ولی به ترامپ اطلاع داده شده که در صورت لزوم ممکن است اقدام-های نظامی بیشتری انجام دهند». وی در ادامه نیز گفت: «می خواهم این را هم بیافزایم که ما برای دفاع از خود و جلوگیری از رفتار های سوء از طرف شبه نظامیان یا از طرف ایران، در صورت لزوم اقدام های بیشتری را پی خواهیم گرفت».
این مواضع آمریکایی ها نشان می دهد هدف آمریکا از این حملات تثبیت موقعیت خود در عراق تثبیت و تضعیف موقعیت ایران در این کشور است. باور آمریکایی ها این است که باتوجه به فتنه آبان ماه در ایران و فشار های اقتصادی به جمهوری اسلامی از یک طرف و اعتراض های لبنان و عراق از طرف دیگر، جمهوری اسلامی ایران در شرایطی قرار ندارد که بتواند پاسخی به این حملات بدهد.
جمع بندی
هدف نهایی ایالات متحده آمریکا، کاهش نفوذ منطقه ای جمهوری سلامی ایران است. آن ها به این نتیجه رسیده اند که فشارهای اقتصادی و تحریم ها به تنهایی برای مشغول سازی ایران و جلوگیری از نفوذ این کشور در منطقه کافی نیست و لذا ترکیبی از سیاست تحریم و فشار همراه با اقدام نظامی علیه گروه تحت حمایت ایران را در دستور کار خود قرار داده اند. لذا در شرایط فعلی ضرورت ادامه مقاومت فعالانه و پاسخی دندان-شکن به این اقدام آمریکا، بهترین راه برای نا امید کردن ایالات متحده از این باور است. ایالات متحده باید به این نتیجه برسد که راهی را که آغاز کرده می تواند بر امنیت خودش تأثیر مستقیم گذاشته و آن را به چالش بکشاند.
نظر شما چیست؟
لیست نظرات
نظری ثبت نشده است